Stampanje jelovnika, za restorane, kafice, klubove, cene, cena

Štampa jelovnika-karte pića-vinske karte-dnevni meniji-izrada-jelovnici-cenovnici-cena-za-restorane-hotele-kafiće-picerije-restorane brze hrane

 

Štampa i izrada jelovnika, karti pića i vinskih karti za hotele, restorane, kafiće je još jedna od veoma traženih usluga iz naše bogate ponude.

Izrada jelovnika/menija za restorane, kafiće, hotele, picerije može biti jednostrani ili dvostrani, mekog ili tvrdog poveza, a unutrašnje stranice jelovnika mogu biti štampane na mat ili sjajnom papiru, reljefnom papiru ili mogu biti plastificirane. Zaštita štampe od prljanja i habanja se postiže upravo plastifikacijom i jelovnik se može obrisati i koristiti duže, naravno ukoliko nema nekih promena artikala i cena. Ako čak i bude promena cena i artikala, a one su sadržane na pojedinačnim stranicama, štampa se može raditi samo za te stranice, tzv. doštampavanje.

Na koricama jelovnika/menija se može uraditi i blindruk/zlatotisak (žig) Vašeg logoa ili nekog natpisa koji želite da stoji na jelovniku. Dakle, možete birati jelovnik koji ima korice ilustrovane na način kako Vi želite.

Moguće je štampati stranice jelovnika sa slikama jela u boji, tako da fotografije jela mogu značajno uticati na odabir jela od strane gostiju. Štampu jelovnika radimo u punom koloru ili crno belo. Za unutrašnje stranice jelovnika se mogu predvideti džepovi u koje se ubacuju stranice jelovnika, što omogućava laku zamenu unutrašnjih stranica jelovnika usled promena ponude restorana: cena i asortimana.

Štampu jelovnika radimo i u vidu flajera A6 i A5 formata- uglavnom za restorane- deljenje uz dostavu.

Restoranski meniji, karte pića i jelovnici omogućavaju gostima da pronađu ono što žele da poruče i da se informišu o cenama, veličinama porcija, o namirnicama od kojih je sačinjen obrok, nutritivnim vrednstima obroka, militraži pića.. Kada sebe i svoje drage osobe, počastimo odlaskom na ručak ili večeru u neki otmen i moderan restoran, na stolu ispred sebe ćemo zateći jelovnik. Da li ste nekada o jelovniku razmišljali kao o vrsti marketinškog sredstva, koje na vrlo lep način prezentuje Vašu firmu, Vaše proizvode i usluge? Jelovnik jeste upravo to. Prema tome restoranski meniji , karte pića i jelovnici bi trebalo da budu izrađeni u visokom kvalitetu, čitljivi i jasni. Ne treba preterivati sa fotografijama naročito ako nisu autentične jer ako u jelovnik npr. ubacite neku sliku pečene piletine koja je skinuta sa web-a a Vaša se porcija iste vizuelno drastično razlikuje, to će svakako ostaviti loš utisak na gosta.

 

Meni i jelovnik

Iako se misli da su jelovnik i meni ista stvar, to baš i nije tako. Ralikuju se po načinu prikaza ponude i obimu dokumenta. Na primer, u jelovniku imate popis svih jela koja se vode pod ručkom, a u meniju mogu da se nađu jela za samo određeni dan u nedelji (dnevni meni) ili sezonski meni. Tako da možete da pronađete ponudu za nedeljni ručak koji sadrži: predjelo, supu, glavno jelo, dezert sa unapred definisanom cenom. Gosti jelovnike gledaju kao knjige, odnosno čitaju ih iz gornjeg levog ugla ka dnu pa tek onda ka desnoj strani, tako da i podaci u jelovniku bi trebalo da prate želje onih za koga su namenjeni. Imajte na umu da stvari sa desne strane menija se prodaju više, tako da sa desne strane stavite jela na kojoj imate veću zaradu. Prva i zadnja jela koja se u jelovnicima nalaze po rubrikama se najčešće naručuju.

Cene u jelovniku

Cene u jelovniku bi trebalo da budu ispisane jasno i precizno. Tu bi trebalo voditi računa da jelovnik nije cenovnik i da redosled ne bi trebalo da bude prema cenama. Gost ne bi trebalo da bira svoje jelo prema tome koliko košta, nego prema tome šta voli da jede. Jedno od rešenja je da se izmešaju jela sa višom i nižom cenom.

Izrada cenovnika, za razliku od jelovnika, podrazumeva manje zahtevan posao u nekim segmentima, ali i cenovnici mogu biti dizajnirani tako da prikažu Vaše poslovanje u najboljem svetlu. Marketing je danas postao sve, pa čak i izrada cenovnika može u određenoj meri uticati na Vaše klijente. Da li će taj uticaj biti pozitivan ili ne, na Vama je. Mi smo tu da izradom kvalitetnih cenovnika doprinesemo Vašoj promociji...

 

Izrada vinskih karti je takođe bitan aspekt našeg poslovanja u pogledu štampe i proizvodnje za ugostiteljske objekte. Vinske karte su često veoma važan deo imidža ugostiteljskog objekta i pored sadržaja koji predstavlja, izgled vinske karte dosta govori o usluzi i brizi za goste. Elegantno izrađena i odštampana vinska karta odiše luksuzom i prenosi osećaj važnosti i uvažavanja na goste. Pored toga ističe i sam brend u prvi plan...

Pored štampe i izrade jelovnika nudimo i usluge grafičkog dizajna jelovnika, kako bi Vaš jelovnik bio jedinstven i prepoznatljiv. Štampa i izrada jelovnika za picerije i restorane se radi i na osnovu pripreme za štampu koju možete dostaviti. Nije svejedno kako će jelovnik izgledati. I on mora izgledati „ukusno“. Jer, jelovnik predstavlja imidž Vašeg ugostiteljskog objekta, stoga nije nimalo lako osmisliti njegov dizajn. U tome će Vam pomoći stručna lica, odnosno grafički dizajneri naše štamparije.

Najzastupljeniji formati za izradu jelovnika , menija i karti pića su: A4 / 21 cm x29.7 cm / , A5 / 21cm x 14.8 cm / , B5 / 25 cm x 17.6 cm / , custom formati : / 20 cm x 10 cm / , / 14 cm x 14 cm / , / 10 cm x 10 cm...

 

 

 

 

izrada jelovnika za restorane, slike, cene, cena, beograd